5 tips voor het onderhoude van je eiken eettafel - Firma Hout & Staal
Menu
0
Showroom in ede
Gratis verzending vanaf €200,-
Eigen productie in Ede
Levering in heel Nederland en België
27Jun2024
5 tips voor het onderhoud van je eiken tafel

5 tips voor het onderhoud van je eiken tafel

Door: SabineReacties: 0

5 Tips voor het onderhouden van je gelakte eikenhouten eettafel

Een gelakte eikenhouten eettafel is een prachtige toevoeging aan elk interieur. Het straalt warmte, elegantie en duurzaamheid uit. Om ervoor te zorgen dat jouw tafel er jarenlang als nieuw uitziet, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hier zijn vijf tips om je gelakte eikenhouten eettafel in topconditie te houden:

1. Regelmatig Stof en Vuil Verwijderen

Stof, vuil en vocht kunnen de afwerking van je eettafel beschadigen als ze niet regelmatig worden verwijderd. Gebruik een zachte, droge doek om de tafel regelmatig af te stoffen. Voor hardnekkiger vuil kun je een licht vochtige doek gebruiken, maar zorg ervoor dat je de tafel daarna goed droogwrijft om waterschade te voorkomen.

2. Voorzichtig Zijn met Schoonmaakmiddelen

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen op je gelakte tafel. Vermijd producten die ammoniak, siliconen of alcohol bevatten, omdat deze de lak kunnen beschadigen. Een licht vochtige doek is vaak voldoende voor het reinigen van de tafel. Wil je toch een schoonmaakmiddel gebruiken? Kies dan voor W-Cleaner, een effectieve, milde reiniger speciaal voor gelakt hout. Breng de W-Cleaner royaal aan op een schone, droge en pluisvrije doek. Wrijf de tafel goed in en neem daarna af met een schone, pluisvrije doek.

3. Gebruik Onderzetters en Placemats

Het gebruik van onderzetters en placemats is cruciaal om de laklaag van je eettafel te beschermen tegen krassen, hitte en vocht. Een gelakte tafel is krasvast, maar niet krasbestendig. Een bord of mok met een beschadigde onderkant kan scherpe randjes hebben die de laklaag kunnen aantasten. Zet nooit hete pannen of schalen direct op de tafel; de hitte kan de lak doen barsten of verkleuren. Knoei je met drinken? Geen ramp, maar neem het wel direct af met een zachte, droge doek.

4. De Ideale Plaats voor Jouw Tafel

Jouw tafel is gemaakt van massief eikenhout. Door de behandeling met lak is de kans op het werken van het hout een stuk kleiner. Ook gebruiken wij hout dat op de juiste wijze gedroogd wordt, waardoor er minder kans is op kromtrekken of werken van het hout. De perfecte luchtvochtigheid in een woning is 45-60%, zowel voor jouw gezondheid als voor de eikenhouten eettafel. Hout is een natuurproduct dat kan uitzetten en krimpen in de zomer- en winterperiode.

5. Regelmatig Onderhoud

Eén of twee keer per jaar kun je W-Care gebruiken. Dit is een verzorgingsproduct voor meubelen met een matte laklaag. Het laat geen glanslaag achter en reinigt en verzorgt het meubel tegelijk. Daarnaast voedt en beschermt W-Care het hout. Verwijder eerst los vuil van de tafel met W-Cleaner. Breng op een schone, pluisvrije doek enkele druppels aan en veeg het dun en gelijkmatig op de tafel. Overtollig product kun je met een schone, droge doek afnemen.

Conclusie

Met de juiste zorg en aandacht kan je gelakte eikenhouten eettafel jarenlang een pronkstuk in je huis blijven. Door regelmatig stof en vuil te verwijderen, onderzetters en placemats te gebruiken, voorzichtig te zijn met schoonmaakmiddelen en regelmatig onderhoud te plegen, behoud je de schoonheid en functionaliteit van je tafel. Zo kun je nog vele jaren genieten van gezellige maaltijden en samenzijn aan een prachtige eikenhouten tafel.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.